A szellemi tulajdon védelme
 

A mesterséges megtermékenyítés sikerét segíti egy új magyar innováció

A A A    Nyomtatható verzió

A Quantbio Kft. új, egyénre szabott módszerének köszönhetően akár 20 százalékkal is növekedhet a megtermékenyülés valószínűsége a meddő párok esetében.

A magyar startup által kifejlesztett Prelife-teszt segítségével a méhnyálkahártya állapotából meghatározható a beültetett embrió megtapadására legnagyobb esélyt ígérő időpont, vagyis a beültetés elvégzésének legoptimálisabb időpontja. Az új módszernek köszönhetően akár már egy-két kezelés is meghozhatja a várt eredményt, így a meddő párok rövidebb idő alatt, kevesebb megpróbáltatással juthatnak el a gyermekáldásig.

„A meddőség ma Magyarországon minden hatodik párt érinti, és évente 6000 nő és párja vesz részt lombikbébiprogramban. Hazánkban jelenleg 28,8 százalék az esélye a sikeres embrióbeültetésnek az úgynevezett in vitro megtermékenyítés (IVF) során, mivel a teherbeesésig általában többször, nemritkán hét-nyolc alkalommal kell sort keríteni a kezelésre, így a terápia akár egy-két évnél is tovább tarthat.” – olvasható a piacesprofit oldalán. Az új magyar innovációnak köszönhetően jelentősen lerövidülnek a beavatkozási és várakozási időszakok, illetve csökkennek az ezzel járó aggodalmak is.

Az új diagnosztikai eljárást jelenleg három hazai klinikától származó mintákon és a Debreceni Egyetem Biokémiai és Molekuláris Biológiai Intézetében vizsgálják.

A teszt sikerét garantálja, hogy Európa egyik piacvezető prenatális genetikaiteszt-gyártó vállalata, a LifeCodexx már most együttműködést ajánlott a magyar startup cégnek, így a termék hazai és külföldi bevezetése már a jövő évtől várható.

A Quantbio Kft. egy online oktatási segédanyagot is készített az úgynevezett in vitro megtermékenyítés (IVF) előtt álló nők számára. Az online tanfolyam a társaság honlapján, a www.prelife.hu oldalon érhető el.

 

Forrás:
Magyar fejlesztés forradalmasíthatja a meddőség kezelését – piacesprofit.hu – 2017. szeptember 09.

Kép forrása:https://prelife.hu/