A szellemi tulajdon védelme
 

Az elsősegély alapjait segít megtanulni egy magyar fejlesztésű chatrobot

A A A    Nyomtatható verzió

Bárki könnyedén elsajátíthatja az elsősegély alapjait a magyar fejlesztésű chatrobot segítségével. Az ingyenesen oktató, ismertterjesztő szolgáltatás kétféleképpen érhető el: a Facebook közösségi platform „SOS Elsősegély” oldalának küldött üzenettel vagy az m.me/igymentseletet oldal megnyitásával, ahol azonnal a Messenger üzenetküldő alkalmazásban kezdeményezhető a csevegés a robottal.

„A robot a beszélgetést az újraélesztéssel kezdi, mivel az a legfontosabb téma. Kérdéseket tesz fel, választól függően halad tovább, képeken illusztrálja az elhangzottakat. Mihelyt az újraélesztés témának vége, megtaníthat stabil oldalfektetésre, beszélgethetsz vele stroke-ról, szívinfarktusról, vagy elmondja, mit kell görcsroham vagy erős vérzés esetén tenned. A különböző témákat úgy is elérheted, ha megírod neki például a "stroke" szót”. – olvasható az ismertető az SOS Elsősegély közösségi oldalon.

Az innovatív robotot Márkus Dávid, az SOS Elsősegély alapítója, orvostanhallgató, Életmentő Érdemérmes mentőápoló fejlesztette ki.

A robotot kizárólag ismeretterjesztésre fejlesztették, vészhelyzet esetén a 104 vagy 112 hívással mindenképpen a mentőket kell értesíteni.

 

Források:

Életmentő ez a magyar fejlesztés – inforadio.hu – 2017. október 17.

„SOS Elsősegély” – https://www.facebook.com/search/top/?q=sos%20els%C5%91seg%C3%A9ly