A szellemi tulajdon védelme
 

GUIDE@HAND Film Destination Budapest

A A A    Nyomtatható verzió

A Magyar Tudományos Akadémia Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézete (MTA SZTAKI eLarning Osztálya 2005 óta foglalkozik mobil alapú szoftverfejlesztési tevékenységgel. GUIDE@HAND néven egy olyan alkalmazás család jött létre, amely a mai kornak és trendeknek az élet sokféle területén képes megfelelni. – olvasható a guideathand.com oldalán.

Legújabb, a GUIDE@HAND Film Destination nevet viselő applikációjuk közös fejlesztés a Film Destination filmturisztikai kreatív csapattal. Ez az első olyan magyar filmturisztikai alkalmazás, mely az eddigi legteljesebb mozgókép tematikájú turisztikai útmutató Budapestről.

Az ingyenesen letölthető angol-magyar nyelvű app, a Magyarországon dolgozó filmeseknek vagy az országban megforduló filmturistáknak egyaránt hiánypótló élményt nyújt, mivel segítségével az érdeklődők átélhetik a forgatási helyszínek egyedi varázsát és a különböző világvárosok hangulatát.

Az alkalmazásban jelenleg már a 70-et is meghaladó filmhelyszín és 20 olyan város található, amelyet nemzetközi produkciókban Budapesten forgattak.

Az új applikációban filmbarát éttermek, szállodák, boltok gyűjteménye is helyt kapott.

Az okostelefon-alkalmazás iPhone-re és Android platformú eszközökre egyaránt letölthető.

Az alkalmazást bemutató prospektus pdf formátumban letölthető az mta.sztaki weboldaláról.

 

Forrás:

Így talán rá sem ismer Budapestre: a nálunk forgatott filmek finomságát beletették ebbe az appba – hvg.hu – 2017. november 04.

Kép forrása: https://appadvice.com/app/film-destination-budapest-guide-hand/1229082843