A szellemi tulajdon védelme
 

Magyar szakemberek speciális gyógyélemiszert fejlesztenek

A A A    Nyomtatható verzió

Magyar kutatók görögszéna magból szeretnének létrehozni egy speciális gyógyélelmiszert, amely a mindennapi étkezés részeként jelentős szerepet tölthet be a népbetegségnek számító cukorbetegség megelőzésében és kiegészítő terápiájában.

Korábbi klinikai vizsgálatokra támaszkodva elmondható, hogy a gyógyélelmiszer bizonyíthatóan hatékonyan lassíthatja, illetve megelőzheti a cukorbetegséget és szövődményeinek kialakulását.

A kutatási projekt három évig tart. Ez alatt az idő alatt egy klinikailag alátámasztott, hatóságilag engedélyezett, szabadalommal védett terápiás szert szeretnének létrehozni. A gyógyélelmiszert a Debreceni Egyetem tudományos és technológiai parkjában egy erre a célra létesített üzemében fogják gyártani. Az egyetem bevételeihez jelentősen hozzájáruló terméket a hazai mellett a nemzetközi piacra is szánják.

A projektben a Variocommerce Kft. mellett a Debreceni Egyetem konzorciumi partnerként vesz részt, a kutatások tudományos hátterét az Általános Orvostudományi Kar, a Gyógyszerésztudományi Kar, valamint a Természettudományi és Technológia Kar együttes munkája biztosítja.

 

Forrás:

Görögszéna magból fejlesztenek gyógyélelmiszert – magyarmezogazdasag.hu – 2017. november 16.

Kép forrása:  https://hu.wikipedia.org/wiki/G%C3%B6r%C3%B6gsz%C3%A9na