A szellemi tulajdon védelme
 

Élelmiszeripari termékfejlesztést végzett a Hajdúsági Sütödék Zrt.

A A A    Nyomtatható verzió

A Hajdúsági Sütödék Zrt. 17 év kutatás-fejlesztés eredményeként még az év első felében megalkotta első, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag kenyerét.

Elsőként a debreceniek kóstolhatták meg ízletes, sütőipari termékeiket, melyek Vitajó márkanéven kerültek forgalomba. Eddig kétféle, az egészségmegőrzést szolgáló cipót kínálnak.

Az egyik termékük összetett ásványi anyagokat és vitaminokat tartalmaz; 160 gramm kenyér fogyasztásával egyes vitaminokból és ásványi anyagokból jelentős mennyiséget pótol a szervezetben. Egy másik termékük – ajánlott napi mennyiségben fogyasztva – a szív- és érrendszeri megbetegedések egyik kockázati tényezőjét, a koleszterinszintet csökkenti.

Hamarosan új (harmadik és a negyedik) árucsoport bevezetését is tervezik, mely az úgynevezett funkcionális emésztési rendellenességgel küzdők mindennapjait könnyítheti meg.

A gyártó cég a csomagoláson minden fontos információt feltüntet a cipók összetételével kapcsolatban.

A Hajdúsági Sütödék Zrt. – a sikerre való tekintettel – tervezi, hogy országos szinten is megjelenik innovatív termékeivel, ezért termelői franchise-rendszer bevezetésére készülnek. Ez azt jelenti, hogy azoknak a sütőipari cégeknek, akik vállalják a szigorú feltételeket, engedélyt adnak egészségmegőrző termékeik gyártására.

 

Forrás:

A sütőiparban is van innováció – orientpress.hu – 2017. december 04.

Kép forrása:  http://hsutodek.hu/hajdusagi-sutodek-zrt-bemutatasa.php