A szellemi tulajdon védelme
 

Felfedező kutatásokat támogat az NKFI Hivatal

A A A    Nyomtatható verzió

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFI) közleménye szerint közel 12 milliárd forint áll rendelkezésre a felfedező kutatások támogatására.

Az elkülönített összegből az alábbi támogatásokat finanszírozzák.

A kutatási témapályázat önálló kutatócsoporttal rendelkező, nemzetközileg is elismert kutatók projektjeit támogatja, míg a fiatal kutatók által kezdeményezett kutatási témapályázat azokat a 40 év alatti kutatókat segíti, akik önálló kutatócsoportot létrehozva saját kutatási témát indítanak. Ezeknek a pályázatoknak a támogatására összesen 9,4 milliárd forintot különítettek el.

A posztdoktori kiválósági pályázat tudományos fokozatot szerzett fiatal kutatóknak biztosít három évre támogatást, erre 1,5 milliárd forint összeget biztosít a hivatal.

A nemzetközi együttműködésen alapuló kutatási témapályázatok kiírása 1 milliárd forint keretösszeggel támogatja a belföldi kutatócsoportok külföldi együttműködésében megvalósuló projekteket.

A tervek szerint még januárban 1,2 milliárd forint keretösszegű felhívás jelenik meg olyan kutatók számára, akik tudományos közleményükkel a szakterületük felső 5 százalékába tartozó idézettséget értek el az elmúlt 2 évben.

 

Forrás:

Támogatás felfedező kutatásokra – medicalonline.hu – 2018. január 08.

Kép forrása:  http://nkfih.gov.hu/portal/fooldal/nemzeti-kutatasi