A szellemi tulajdon védelme
 

Műtárgyak Éjszakája

A A A    Nyomtatható verzió

A hazai műkereskedelem vezető műtárgykereső-hirdető és hírportálja a mutargy.com szervezésében az idén is megrendezik a Műtárgyak Éjszakáját, mely az ide nyár egyik legizgalmasabb nyárindító művészeti programsorozatának ígérkezik.

Június 7-9. között Budapest 35 helyszínén több mint 60 program várja a műtárgyak titokzatos világa iránt érdeklődő látogatókat.

A háromnapos fesztivál résztvevői nemcsak a műtárgyakat ismerhetik meg közelebbről, hanem benézhetnek a múzeumok, műtermek, galériák és aukciósházak színfalai mögé. A szakmai előadásokon pedig szakértők vezetésével mélyíthetik el tudásukat olyan témákban, mint például a magyar festészet fő művei, a kortárs restaurálás trükkjei, vagy a műtárgyhamisítás legnagyobb botrányai, illetve a tárlatvezetéseken a hagyományos kiállítások mellett a nagyközönség előtt rejtett raktárokat, műhelyeket is megtekinthetnek. A szervezők gyermekműhelyekben izgalmas programokkal várják a kicsiket is.

A rendezvény több programján a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület Műtárgyhamisítás Elleni Munkacsoport is jelen lesz.

A Műtárgyak Éjszakája részletes programjáról az alábbi linken tájékozódhatnak: https://www.mutargyakejszakaja.hu/programok

 

Források:

Idén is lesz Műtárgyak Éjszakája – orientpress.hu – 2018. június 06.
A restaurátorműhelytől a Herendi porcelánfestésig – június 7-én indul a háromnapos Műtárgyak éjszakája rendezvény – hamisitasellen.hu – 2018. május 23.

Kép forrása: http://www.hamisitasellen.hu/2017/05/18491/