A szellemi tulajdon védelme
 

A HENT idén is jelen lesz a nyári fesztiválokon

A A A    Nyomtatható verzió

A Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) az idén is kint lesz a Szigeten, a VOLT-on, valamint Zamárdiban a STRAND-on. Ily módon viszik közelebb a hamisításból fakadó, illetve a hamis termékekkel kapcsolatosan felmerülő problémákat az újabb generációkhoz.

Mivel három különböző jellegű rendezvényről van szó, a programok összeállításánál erre külön figyeltek. „A Szigeten elsősorban a külföldi közönség erős, így ebben az évben már angol nyelvű előadásokkal is készülnek, hiszen a tapasztalatok alapján a környező országok is hasonló problémákkal küzdenek a tárgyban, emiatt pedig az ottani fiataloknak is hasonló kérdéseik vannak, a VOLT egy kisebb, zártabb fesztivál, míg Zamárdiban a STRAND-on kifejezetten a családok vannak jelen, így ott a szülők és a gyerekek egyszerre megszólíthatók”.- mondta el Horváth Péter, a ProArt Szövetség a Szerzői Jogokért igazgatója a Rádió Orienten.

Még mindig az olcsó ár vezeti a hamis termékek vásárlására szolgáló indokok "rangsorát" és bár az alacsony ár vonzó lehet, érdemes a kockázatokat is mérlegelni. A HENT programsátraiban különféle előadásokkal, kérdőívekkel, „tapiasztal”-lal igyekeznek a tudatos vásárlói magatartásra nevelni a látogatókat.

 

Forrás:

Idén is célba veszi a fesztiválozókat a HENT – orientpress.hu – 2018. június 20.

Kép forrása: http://www.hamisitasellen.hu/