A szellemi tulajdon védelme
 

Könyv jelent meg „A 100 legérdekesebb magyar innováció” címmel

A A A    Nyomtatható verzió

Az Innoexpo Kft. együttműködve az Innovációs és Technológiai Minisztériummal és a már meglévő szakmai szervezekkel, felhasználva eddigi tudásukat és kapcsolatrendszerüket, Teret adunk az innovációnak címmel hirdettek programot. Céljuk, hogy folyamatosan összegyűjtsék a megszülető új gondolatokat, és információkkal, kommunikációval, workshopokkal, roadshow-kkal, ismeretterjesztő rendezvényekkel, befektetői és egyéb kapcsolatokkal segítsék a fejlesztőket. A kapcsolatok elősegítése érdekében folyamatban van egy interaktív adatbázis létrehozása is.

A program első részeként jelent meg az Innoexpo Kft. gondozásában „A100 legérdekesebb magyar innováció” című kiadvány. Az egyedülálló kiadvány célja, hogy bemutassa a politika, a cégek és a társadalom egyéb szereplői számára, hogy rengeteg újszerű és kiváló találmány születik Magyarországon, ezzel hidat képezzen az innovátorok, a kormány és a végfelhasználók között.

A könyvben a legérdekesebb mai magyar találmányokat és fejlesztéseket gyűjtötték össze egy csokorba. A 232 oldalas színes összeállításban a már nagyobb sajtónyilvánosságot kapott kezdeményezések mellett számos kevésbé ismert újdonsággal is találkozhatnak az olvasók.

Programjuk második részeként – Palkovics László miniszter fővédnökségével – január 15-én a Stefánia Palotában egy jótékonysági díjátadó gálaest keretében fogják bejelenteni és díjazni – első alkalommal, de hagyományteremtő jelleggel évről évre – a TOP10 magyar innovációt.

Harmadik lépésként 2019. március 1–3. között rendezik meg az első magyar innovációs kiállítást és vásárt (Innoexpo), melyet 2020-ra a V4 országokra is kiterjesztenek.

 

Forrás:

A 100 legérdekesebb magyar innováció – novekedes.hu – 2018. szeptember 26.

Kép forrása: https://www.sztaki.hu/innovacio/hirek/hat-termekkel-bekerultunk-100-legerdekesebb-magyar-innovacio-cimu-kiadvanyba