A szellemi tulajdon védelme
 

Átadták az idei Magyar Formatervezési és Design Management díjakat

A A A    Nyomtatható verzió

Október 4-én az óbudai Flashback Photo Studioban átadták a 2018. évi Magyar Formatervezési és Design Management Díjakat. A korábbi évek hagyományát követve a díjátadó az idén is a Design Hét Budapest programsorozat egyik kiemelt eseménye volt, mely hagyományosan a díjazottak és a kiemelt pályamunkákat felvonultató kiállítás megnyitója és ünnepe is egyben.

A Magyar Formatervezési Díj (MFD) közel négy évtizede a hazai design legkiemelkedőbb, innovatív és piacképes produktumaira és fejlesztéseire hívja fel a figyelmet termék, terv, vizuális kommunikáció és diákmunka kategóriában.

A Design Management Díj (DMD) elismerésre az a vállalkozás, vállalat vagy intézmény pályázhat, amelyek a designmenedzsment eszközrendszerét integráltan alkalmazzák stratégiájuk megalkotásában, operatív működésükben, termékeik, szolgáltatásaik kialakítása során, folyamatos innovációra és kiemelkedő minőségre törekednek, a társadalmi felelősségvállalás és a fenntarthatóság szempontjait is szem előtt tartva.

Az MFD és DMD idei díjazottjait és a Design hét kiemelt programjait az alábbi összeállítás tartalmazza:

https://www.sztnh.gov.hu/sites/default/files/kiemelt_programok.pdf

 

A hazai design világ legfontosabb eseménye, a Design Hét Budapest idén 15. alkalommal kerül megrendezésre. A rendezvénysorozat a jubileum alkalmából idén nem tíz, hanem tizenöt napig, október 5–19. között nyújt gazdag programkínálatot a design iránt érdeklődőknek. Budapest mellett, vidéki városok is csatlakoznak a fesztiválhoz; Debrecenben, Győrben, Pécsett, Sopronban és Szentendrén is izgalmas előadásokkal és interaktív programokkal várják a közönséget. A jubileumi esemény díszvendége a design területén is nagyhatalomnak számító Németország, amely sztárdesignerek és ikonikus tárgyak bemutatásával kapcsolódik be a programsorozatba.
A rendezvénnyel kapcsolatban bővebb információ, illetve a programok részletes leírása a www.designhet.hu  oldalon található, illetve ugyanitt a teljes programfüzet is letölthető: https://designhet.hu/2018/a/files/DesignHetBudapest_programfuzet_online.pdf

 

Forrás:

Missziónk: a design! – Évfordulóhoz méltóan gazdag programkínálattal várja a design rajongóit az idén tizenöt éves Design Hét Budapest – sztnh.gov.hu – 2018. október 6.

Kép forrása: https://designhet.hu/2018/news