A szellemi tulajdon védelme
 

Magyar orvostechnológiai innovációkat ismerhettek meg a résztvevők

A A A    Nyomtatható verzió

Már 50. alkalommal rendezték meg a – főként a biomedikai és sebészeti témákra kiterjedő – Amerikai-Magyar Orvosok Szövetségének konferenciáját, melynek célja, hogy a szakemberek és a kutatók mélyebben megértsék a klinikai orvostudomány alapjait és annak alkalmazását.

Az ünnepi konferencián öt magyar orvostechnológiai startup és innovációjuk is bemutatkozott:

·         InSimu Patient– virtuális beteg szimulátor, amit az oktatásban hasznosítanak, ezzel is segítve az orvosok képzését szerte a világban.

·         GyroSet – valójában egy hedset, amely a fej térbeli pozíciójának mérést végzi. A mozgássérült a fejének mozgatásával irányíthatja az elektromos kerekesszékét, illetve egy androidos eszközre írt szoftver lehetővé teszi a headset egérfunkciójának a használatát is.

·         Dermus Vision– megoldásuk a bőrrák korai észlelését és kezelési tervezését segíti.

·         Sigma Drugs – elsősorban a vesét érintő fibrotiás betegségek kezelésére szolgáló új gyógyszeripari megoldások.

A hazai orvostechnológiai innovációk és az Egyesült Államokban dolgozó orvosok, kutatók összekötése érdekében szorosabb együttműködésre lenne szükség. Ennek a munkáját segíti 2019 januártól a Rocket Shepherd online startup platform, melynek célja a hazai és regionális szereplők felfedezhetőségének támogatása.

 

Forrás:

Hazai orvostechnológia startupok mutatkoztak be az Egyesült Államokban – startuponline.hu – 2018. november 9.

Kép forrása: https://hmaa.org/