A szellemi tulajdon védelme
 

Átadták a Top 10 Legérdekesebb Magyar Innováció díj 2018. évi elismeréseit

A A A    Nyomtatható verzió

A 100 legérdekesebb magyar innováció 2018 című kiadványban szereplő kiválóságok közül választotta ki és díjazta a zsűri a legérdekesebbnek tartott tíz innovációt.

A budapesti díjátadón elismerésben részesült a Noah Global Kft. rezsimentes és önfenntartó lakóháza, az MDQuest Kft. Solvo MDQ Kit gyógyszer-rezisztenciák hatékony vizsgálata, a Clean-Way Környezetvédelmi és Közbeszerzési Kft. építési-bontási hulladékok hasznosítására kialakított megoldása, az RF Anatomy Kft. humán anatómiai oktatási csomagja, az OrthoSera Dental Zrt. BoneAlbumin humán csontpótló megoldása, a Stringbike Kft. láncnélküli kerékpárja, a Sanatmetal Kft. WIWE mobil EKG diagnosztikai eszköze, a Rákosy Glass Kft. fűtő üvegszerkezete, a Power-to-Gas Hungary Kft. biometán-termelés szén-dioxid megkötésével technológiája, a Daniella Ipar Park Kft. üveghab szigetelőanyaga.

Ezen felül különdíjat kapott a Greenwave Technology Kft. vízkultúrás növénytermesztési megoldása, a K9-Sport Kft. Duo-Flex rugalmas kutyahámja, valamint a Floreande Kft. varázslatos virágok terméke.

A magyar innovációs program első állomásaként jelent meg a 100 legérdekesebb magyar innováció című kiadvány, melyben az olvasók több mint kétszáz oldalon ismerkedhetnek a legérdekesebb mai magyar találmányokról, fejlesztésekről. Ennek célja,hogy bemutassa a politika, a cégek és a társadalom egyéb szereplői számára, hogy rengeteg újszerű és kiváló találmány születik Magyarországon.

A hagyományteremtő innovációs eseménysorozat következő állomásaként kerül sor az első budapesti InnoExpo kiállítás és vásárra a Hungexpo területén 2019. március 1–3. között. A kiállítás három napja alatt a nagyközönség és a szakma résztvevői személyesen is megismerkedhetnek a legfontosabb hazai és nemzetközi innovációkkal. A szervezők a második évtől a rendezvényt nemzetközi jellegűvé szeretnék fejleszteni, mint a V4 országok legjelentősebb innovációs seregszemléjét.

 

Forrás:

Átadták a 2018. évi Top 10 Legérdekesebb Magyar Innováció díjakat – profitline.hu – 2019. január 16.

Kép forrása: http://novekedes.hu/a-100-legerdekesebb-magyar-innovacio/