A szellemi tulajdon védelme
 

Szakmai társkereső alkalmazás készült az előadóművészi szcéna szereplőinek

A A A    Nyomtatható verzió

Magyar startup cég – a közösségi hálózatok elvén működő – szakmai társkereső platformot hozott létre StageHive néven. A virtuális tér lehetőség a színházi, komolyzenei, táncművészeti és újcirkuszi műfajokban közreműködő alkotókat és szakembereket célozza, a színészektől a látványtervezőkön és technikai szakembereken át a producerekig és menedzserekig. A StageHive használatával leegyszerűsödik a kapcsolatteremtés a szakemberek között és nem csak hazánkban, hanem egész Európa-szerte. Első körben Lengyelországban, Németországban és Ausztriában, majd később újabb országokban is bevezetik az alkalmazást.

A regisztráció nem több mint egy klasszikus közösségi platform esetében. „Miután a felhasználó feltöltötte saját profilját, abban megjelölte a vele kapcsolatos legfontosabb információkat, bátran böngészhet a többiek között. Itt az alapadatokon és referenciákon túl az is megjelenik, hogy kik dolgoztak már korábban együtt. A regisztráció és az alapfunkciók ingyenesek, annak érdekében, hogy minél dinamikusabb közösség jöjjön létre a platform segítségével.

A felhasználók feltölthetik a megvalósítani kívánt vagy már folyamatban lévő projektjeiket is, amelyekhez így csatlakozni lehet. Ha például egy táncszínházi előadás vendégjátékához hiányzik egy díszítő, az oldal segítségével könnyebben megtalálják egymást a felek. Sőt, a feltöltött projektek azoknak is hasznosak, akik tudásukat szeretnék kamatoztatni, de hiányzik hozzá az induló ötlet vagy nem szeretnének önállóan belevágni a kalandba. Magánszemélyek mellett pedig kulturális szervezetek és intézmények is csatlakozhatnak a hálózathoz.”

Az izgalmas startup kezdeményezés ötletgazdái Meczner Vera művészmenedzser és Cortés Sebastián koreográfus, rendező.

A béta verzió elérési útvonala:  https://stagehive.eu/

 

Forrás:

SZAKMAI “TÁRSKERESŐ” APPLIKÁCIÓT INDÍTOTT EGY MAGYAR STARTUP – szinhaz.org – 2019. január 10.

Kép forrása: https://afuzet.hu/stagehive-elstartolt-az-elso-magyar-fejlesztesu-europai-eloadomuveszeti-szakmai-partner-es-projektkereso-applikacio/