A szellemi tulajdon védelme
 

Műszaki érdeklődésű diákok ötletes találmányait mutatták be a Működj! pályázaton

A A A    Nyomtatható verzió

A Magyar Elektrotechnikai Egyesület (MEE) a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatallal együttműködésben 2018-ban ismét meghirdette a Működj! pályázatot az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával. A pályázatra jelentkező középiskolás diákoknak 2019. február 14-ig kellett feltölteniük a pályaművükről készült videót, amely bemutatja azt működés közben.

A Működj! elnevezésű pályázatot idén harmadik alkalommal hirdették meg. A pályázat célja, hogy felhívja az elektrotechnika, elektronika és informatika szakterület meghatározó cégeinek figyelmét az önálló, kreatív, gyakorlati gondolkodású középiskolásokra.

Minden pályázó - aki az ötletét megvalósította - lehetőséget nyert, hogy felkerüljön egy olyan ajánlási felületre, ahol a cégek vezetői megismerhetik őket a Magyar Elektrotechnikai Egyesület (MEE) ajánlásával.

A legutóbb meghirdetett versenyen az ország számos pontjáról, közel 40 találmány ötletével vettek részt a diákok a megmérettetésen. Háromdimenziós hologram kocka, szobabiciklivel hajtott versenypálya, távvezérelhető szemétgyűjtő robot, mozgatható kézprotézis, okos madáretető és még számos ötletes találmánnyal ismerkedhettek meg az érdeklődők a március 8-án megtartott díjátadón, ahol kiosztották a legjobb találmányokért járó elismeréseket. A diákok mellett díjazták a felkészítő tanárokat és a legtöbb pályázót benevező oktatási intézményeket is.

A feltöltött pályaművek a muszakivagyok.hu weboldalon nyilvánosan is elérhetők:

http://muszakivagyok.hu/modul/palyamuvek2018

 

Források:

Ötletes találmányokat mutattak be középiskolások a Mozdulj! pályázaton – hirado.hu – 2019. március 08.

Hello.Műszaki vagyok! hivatalos weboldala:  http://muszakivagyok.hu/fooldal

 

Kép forrása: http://muszakivagyok.hu/fooldal