A szellemi tulajdon védelme
 

Magyar tervezők különleges installációit láthatták az érdeklődők

A A A    Nyomtatható verzió

A milánói Design Hét az egyik legjelentősebb szakmai rendezvény a design területén.  A világ minden tájáról vonzza a szakma képviselőit és az érdeklődőket, kiváló lehetőséget kínálva így a feltörekvő designerek bemutatkozására. 

A Magyar Divat & Design Ügynökség idén 13 magyar tervező különleges termékeinek kiállításával képviselte Magyarországot a milánói Design Hét rendezvény egyik központi helyszínén, a Brera Design Districten. Az érdeklődők Budapest Select néven hazai formatervezők ötletes installációin keresztül nyerhettek bepillantást a dizájn és a művészet sokrétű összefonódását kifejező magyar alkotásokba.

 A szakmai szempontok által kiválasztott 13 magyar designer az ADAMLAMP (Juhász Ádám), Andrási Edina, a Brinkus Design (Brinkus Kata), Bokor Gyöngyi, a CODO (Kodolányi Gábor), a Marta Edocs Glass (Edőcs Márta), a Hannabi Sofa (Rácz Anikó), a Biela Collection (Kerékgyártó András), a Knetik Dóra, a KOMONKA Textile (Kovács Móni), a Polyunomi (Lakatos Ábel), a POSITION Collective (Kertész Attila, Simonfalvi Bence) és a STUDIO NOMAD (Pásztor Bence, Tarcali Dávid, Pongor Soma).

A magyar ügynökség célja a magyar designipar szakmai támogatása, ennek egyik szegmense az állandó nemzetközi jelenlét biztosítása, mellyel lehetőséget teremtenek az alkotók számára, hogy megmutathassák tehetségüket és egyben Magyarország kreatív oldalát.

 

Forrás:

MAGYAR DESIGNEREK A MILÁNÓI DESIGN HÉTEN, 13 magyar tervező különleges kiállításával képviseli magát Magyarország a rendezvényen. – octogon.hu – 2019. április 08.

Kép forrása: https://fuorisalonemagazine.it/it/