A szellemi tulajdon védelme
 

Átadták az idei InnoMax díjakat

A A A    Nyomtatható verzió

Az Invitel Csoporthoz tartozó Invitech Solutions tavaly novemberben – kilencedik alkalommal – írta ki az egyik legpatinásabb hazai innovációs pályázat aktuális felhívását, meghirdetve az Invitech InnoMax Díjat. A kiírás fókuszában a nonprofit szervezetek innovatív törekvéseinek támogatása állt. A 2010-ben alapított díjra a fenntarthatóság, az oktatás-nevelés, az egészségügy és az esélyegyenlőség-felzárkóztatás témákban lehetett pályázni. 

A versenyre 70 pályázat érkezett, a szakmai zsűri öt nyertest hirdetett ki.

„A Pro Ludovico Alapítvány a pécsi Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma tudományos, oktatási célú, úgynevezett "lézerbarlangjának" bővítéséhez nyert támogatást. A cél egy animációs lézerprojektor építése és programozásának kidolgozása. Ez a pályázat nyerte meg a közönségszavazást is, a beérkezett közel 5000 szavazat több mint egyharmadát megszerezve.

Az Emberség Erejével Alapítvány a MiEGYmás nevű társasjáték mobil verziójának tervével szintén a nyertes pályázatok között szerepelt. A projekt célja a társadalmi felelősségvállalást, a szolidaritást népszerűsítő és oktató társasjáték széles körben való elterjesztése.

Az egészségügyi ellátás feltételeinek javítására, az ellátórendszer hatékonyságának és betegközpontúságának növelésére fókuszáló, ugyancsak díjazott Jobbulást Alapítvány egy olyan online felületet kíván létrehozni, ahol a betegek megoszthatják az egyes egészségügyi intézményekben szerzett tapasztalataikat, így segítve az érintettek hiteles tájékoztatását.

A Felelős Gasztrohős Alapítvány célja a környezettudatos étkezés minél szélesebb körben való megismertetése. A támogatással megvalósuló applikáción keresztül a vendéglátóhelyeket lehet értékelni, például a helyi alapanyagok használatának tudatossága szempontjából, de a köztéri ivókutakat is be lehet rajta jelölni egy térképen.

Végezetül a Nem Adjuk Fel Szociális Szövetkezet az általa üzemeltetett, sérült felszolgálókat foglalkoztató éttermében kíván olyan infokommunikációs fejlesztést végrehajtani, amelynek segítségével az ott dolgozók munkája, így társadalmi integrációja könnyebbé válik.”- itbusiness.hu

 

Forrás:

A fejlődni akaró közösségek nyertek az InnoMaxon – itbusiness.hu – 2019. április 16.

Kép forrása: https://www.facebook.com/innomax/