A szellemi tulajdon védelme
 

Öntanuló fűtés-hűtés rendszert fejlesztett a magyar Chameleon

A A A    Nyomtatható verzió

Az okosotthonok fejlesztéseiről népszerű Chameleon a világon elsőként a mesterséges intelligencián alapuló, öntanuló fűtési szabályozóval jelent meg a magyar és a nemzetközi piacon. 

Legújabb jelentős fejlesztésük egy mesterséges intelligencián alapuló, öntanuló fűtési algoritmus. A világon is egyedinek számító modell alapja a saját fejlesztésű mesterséges intelligencia, amely képes a hőmérsékleti adatok gyűjtése után "megtanulni" az épület energetikai viszonyait és megjósolni az optimális időpontokat a fűtés/hűtés ki és bekapcsolására. Fűtés és hűtés esetén is működik, a rendszer öntanuló, így annak menedzselésével nem kell foglalkozni. A technológia a Microsoft Azure felhő alapú szolgáltatása segítségével minden átalakítás nélkül elérhető.

A Chameleon Smart Home fejlesztéseinek köszönhetően az intelligens megoldások ma már használt lakásokba, lakótelepekre, társasházakba utólag is telepíthetőek, sőt a valamennyi gyártó termékével kompatibilis megoldásaikat nagyobb lakásrendszerekhez is kínálják.

 

Forrás:

Szárnyalnak a magyar megoldások, robbanásszerű fejlődés előtt áll az okosotthonok piaca – infoter.eu – 2019. április 29.

Kép forrása:  https://www.chameleon-smarthome.com/