A szellemi tulajdon védelme
 

Egyszerre nyertek nagydíjat és bronzérmet

A A A    Nyomtatható verzió

A budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium tanulóiból álló háromfős – Boér Bence, Tóth Ambrus és Szigeti Péter – csapata két rangos nemzetközi díjat is nyert a Dublinban megrendezett „The Coolest Projects” nemzetközi ifjúsági programozóversenyen.

A magyar fiatalok FoodOverflow néven olyan közösségi platformot fejlesztettek, ahol a felhasználók megoszthatják egymással a számukra feleslegessé vált élelmiszert.

Interaktív felületük számos kreatív elemet is tartalmaz; például értesítést küld, ha egy általuk feltöltött termék lejárati dátuma közeleg, és egy integrált térkép segítségével megmutatja, hol vehető át az élelmiszer. A felhasználók aktivitásukkal úgynevezett étel-érméket gyűjthetnek, amelyeket aztán különböző kedvezményekre használhatnak fel.

Fejlesztésükkel elhozták a Future Makers Nemzetközi Nagydíját, valamint a The Coolest Projects weboldal kategóriának 3. helyezését is.

A budapesti gimnazisták a UPC Future Makers magyarországi pályázatának győzteseiként utaztak ki az ír fővárosba.

 

Forrás:

Magyar diákok világsikere Dublinban – Két rangos nemzetközi díjat is nyert a budapesti gimnazisták informatikai fejlesztése – technokrata.hu – 2019. május 08.

Kép forrása: https://coolestprojects.org/