A szellemi tulajdon védelme
 

HUNG-2019

A A A    Nyomtatható verzió

Az Agrárminisztérium és a Hungarikum Bizottság az idén is meghirdette hungarikum pályázatát, HUNG-2019 néven.  A nyílt pályázat célja, hogy elősegítse a nemzeti értékek megőrzését a következő generációk számára, hogy azok a mindennapjaik részévé váljanak és maradjanak a határon belül és a külhonban egyaránt.

 A pályázati kiírás alapján az idei évben az alábbi két célterületre igényelhető az egyszeri, vissza nem térítendő támogatás:

I.                     az értéktárban szereplő hazai és külhoni nemzeti értékek, hungarikumok népszerűsítésének támogatására, ez történhet nyomtatott és elektronikus kiadványok, honlapok, filmek készítésével, bemutató terek kialakításával, rendezvények megvalósításával;

II.                   „Hagyomány a divatban – viselet másként”– a Kárpát-medencei hagyományos öltözet-kultúrájának, népi kézműves értékeinek megőrzésére, népszerűsítésére továbbörökítésére. (Férfi, női vagy gyermek öltözetek és kiegészítőik tervezése és elkészítése, melyek alapján tradicionális formavilág, díszítmény, alapanyag vagy technika jellemzi).

Az I. célterületre összesen 220 millió forint, a II. célterületre összesen 10 millió forint keret áll rendelkezésre. A pályázattal elnyerhető támogatás összege az I. célterület esetében 1.000.000-4.000.000 forint közötti összeg lehet, a II. célterület esetében 250-től 500 ezer forintig terjedhet.

Pályázni 2019. május 14. 8.00 órától 2019. június 13. 23:59 percig lehet a pályázati adatlap elektronikus kitöltésével. A pályázati felhívás a www.palyazat.hungarikum.huwww.hungarikum.hu oldalakon érhető el.

Fontos tudni, hogy amennyiben az igényelt támogatások összege a beadási határidő lejárta előtt eléri a célterület keretösszegének 200%-át, a támogató a pályázatot lezárhatja! 

A hungarikumok és nemzeti értékek listája az alábbi oldalon: http://www.hungarikum.hu/hu/ megtekinthető.

A magyar nemzeti értékekről és a hungarikumokról szóló 2012. évi XXX. törvényről készült összefoglaló egy korábbi cikkünkben olvasható.

 

Forrás:

HUNG-2019 Pályázati felhívás – palyazat.hungarikum.hu – 2019. május 14.

Kép forrása: http://www.hungarikum.hu/hu/