A szellemi tulajdon védelme
 

VIDDO – magyar fejlesztésű közösségi videómegosztó platform

A A A    Nyomtatható verzió

„A VIDDO alapelve: segítsd, támogasd, fizesd meg a tartalom tulajdonosát!” 

A magyar fejlesztésű közösségi videómegosztó platform az online videózás minden résztvevője számára előnyös megoldást kínál. Az innováció lényege a reklámmentes videózás, amiért azonban fizetni kell.  A nézők fizetnek a reklámmentességért, így a videósok minden egyes megtekintés után részesülnek a bevételből. De azok a nézők is bevételre tesznek szert, akik a megnézett videókat megosztják.

További érdekessége a felületnek, hogy az oldalon meghatározott összegért cserébe meghatározott mennyiségű kreditet lehet vásárolni, a különböző videók pedig különböző mennyiségű kreditért tekinthetők meg.  

„A VIDDO a szerzői jogok terén is tiszta helyzetet teremt. A felhasználók – például média, véleményvezérek, vloggerek – számára a rendszer engedélyezi, hogy a tartalmakat külső felületeken, például a közösségi médiában vagy hírportálokon megosszák. Így okafogyottá válik a tartalom „ellopása”, hiszen mindkét résztvevő érdeke, hogy az adott videó széles körhöz jusson el.”- olvasható a prim.hu oldalán.

A magyar vállalkozás a globális piacot célozta meg, kiemelt céljuk, hogy a média egyre növekvő mértékben ágyazza be felületein a VIDDO-n elérhető tartalmakat. Miért jó ez? Mert így további jövedelemhez jutnak és jogtisztán használják fel az anyagokat.

 

Forrás:

Magyar innováció globális célközönséggel – hirek.prim.hu – 2019. március 21.

Kép forrása:  https://www.onlinejobs.hu/