A szellemi tulajdon védelme
 

A’ Design Award arany fokozatú díját nyerte egy magyar tervezésű utcabútor

A A A    Nyomtatható verzió

A 2010-ben alapított rangos "A’ Design Award  and Competition" a világ legnagyobb design versenye, amely a legjobb designokat, design koncepciókat és termékeket, szolgáltatásokat díjazza.

A nemzetközi versenyre idén is több ezer pályamű érkezett a világ minden pontjáról. Az akadémikusokból, különböző iparágakat képviselő, elismert szakemberekből és véleményvezér újságírókból álló zsűri választotta ki a legjobb pályázókat minden kategóriában.

Fülöp Fruzsina „Kavics” névre hallgató betonpadja utcabútor kategóriában elnyerte az A’ Design Award arany fokozatú díját.

A tervező termékének kimondott célja, hogy sokféle használatra, közösségi és egyéni tevékenységre egyaránt használható legyen ez a barátságos, ismerős formájú, egyértelműen egy óriási kavicsra hasonlító betonpad. Különlegessége, hogy a tradicionális, kézi megmunkálást a legújabb 3D technológiákkal ötvözték és jelentős technológiai fejlesztésekkel állították elő a nagyszilárdságú betonkeverékből megalkotott designbútort.

A Fülöp Fruzsina által tervezett betonpadot az utcabútor kategóriában a világ minden tájáról nevezett számos koncepció közül választotta ki a nemzetközi zsűri.

Az A’design Award & Competition egy 2010-ben alapított, a világ legnagyobb és egyik legjelentősebb szakmai elismerése.

 

Forrás:

Nemzetközi design díjat nyert a kavics – octogon.hu – 2019. május 20.

Kép forrása: http://epiteszforum.hu/betonkavics-utcabutor-vagy-mualkotas