A szellemi tulajdon védelme
 

Szavazzon a Szegedi Tudományegyetem innovációs projektjére!

A A A    Nyomtatható verzió

A brüsszeli innovációs díj (REGIOSTARS) várományosai közé összesen 199 projekt jutott be, köztük a Szegedi Tudományegyetem személyre szabott implantátumok és navigációs sebészeti eljárás innovációs projektje is.

A szegedi egyetem a Sanatmetal Kft. hatékony együttműködésével olyan személyre szabott navigációs sebészeti eljárást és implantátumot fejlesztett, amely áttörést hozhat a degeneratív ízületi megbetegedések (váll, láb, térd) kezelésében. A csontsebészeti műtétek tervezhetőségét és pontosabbá tételét támogató műtéti tervező- és navigációs rendszer, valamint a navigáció-kompatibilis ortopédiai implantátumok és műtőeszközök alacsonyabb kockázatot és gyorsabb felépülési időt, továbbá a szövődmények csökkenését jelentik a betegek számára.

A magyar fejlesztés is bekerült a brüsszeli REGIOSTARS Díj jelöltjei közé. A projektpályázatokat magas szintű tudományos szakemberek értékelik és választják ki a nyerteseket. Ezen felül közönségdíjas projektet is hirdetnek, melyet a nagyközönség nyílt online szavazással választ ki. Szavazni július 9-ig lehet, a magyar projekt „Personalized medical implants” néven érhető el az alábbi oldalon: https://ec.europa.eu/regional_policy/en/regio-stars-awards/2019/categ5

A REGIOSTARS-díj a leginnovatívabb regionális projekteknek kiosztott európai elismerés. Célja a regionális fejlesztés jó gyakorlatainak feltárása és az eredeti és innovatív projektek kiemelése, amelyek vonzóak és inspirálóak lehetnek más régiókra.

 

Forrás:

Az SZTE fejlesztése a RegioStars Díj jelöltjei között – szeged.hu –  2019. június 12.

Kép forrása: https://www.u-szeged.hu/altalanos-ismerteto