A szellemi tulajdon védelme
 

Rendhagyó történelmi séták a Budai Várnegyedben

A A A    Nyomtatható verzió

A magyar VR Tours Budapest startup legújabb innovációjának köszönhetően rendhagyó séták keretében átélhetők Magyarország történelmének meghatározó eseményei a Budai Várnegyed városnéző túráin.

A magyar startup a páratlan hangulatú történelmi örökséget a virtuális valóság technológia segítségével újracsomagolta, így összesen hét magyar történelmi jelenet segítségével visszarepíti a résztvevőket az időben a Tatárjárástól egészen az 1956-os forradalomig.

„A közel két óra hosszúságú városnéző séta a Budai Várnegyed öt ikonikus pontját érinti, ezeken az állomásokon a túrázók felvehetik a cég által biztosított VR szemüvegeket, majd bele is csöppenek az éppen aktuális történelmi jelenetbe. A számítógéppel megtervezett, majd felépített 360 fokos, 3 dimenziós videós animáció során a konkrét helyszínen megelevenedik az adott történelmi jelenet. A vizuális élményt informatív, 5 nyelven elérhető történelmi narráció teszi teljessé, és segít eligazodni az idő fonalában, valamint bemutatja a túrázók számára, hogyan is jutottak el az egyes állomásokon látott történelmi eseményekig.”– olvasható a Napi magazin online oldalán.

Hasonló – a virtuális valóság technológián alapuló – turisztikai szolgáltatás Budapesten kívül jelenleg csak Rómában és Izraelben érhető el.

 

Forrás:

Virtuális valóság sétákon elevenedik meg Magyarország történelme – napimagazin.hu – 2019. július 02.

Kép forrása:  https://vrtoursofficial.com/hu/