A szellemi tulajdon védelme
 

Red Dot elismerést kapott egy magyar grafikai műhely munkája

A A A    Nyomtatható verzió

A designvilág Oscar-díjaként emlegetett Red Dot elismerést Brands&Communication kategóriában idén a magyar Studio Nur grafikai műhely nyerte el.

A Laki Eszter vezette magyar műhely az első magyar Michelin-csillagos étteremnek, a Costesnek készített különleges formátumú kártyapakli alapú étlapot, mellyel elnyerték a nagy presztízsű, nemzetközi díjat.

A nem mindennapos, speciális kártyapakli alapú menüsor ötlete a Costes séfjétől, Palágyi Esztertől származott, elkészítésében pedig a Studio Nur jeleskedett.

„A bővíthető pakli lapjai kétrétegű, felületében finoman strukturált papírból készültek, melyek a kártyajátékoknak megfelelő grafikai elrendezéseket követik. A valódi kártyapapírt idéző lapok nagyobbak a sztenderdnél, de így is kényelmesen illeszkednek a tenyérbe.

A kártyalapok frontján az adott fogás fő alkotóeleme szerepel, amit sematikus vonalrajzokkal, virtuóz egyszerűséggel jelenítenek meg. A hátoldalon magyar és angol nyelven olvasható egy rövid leírás a fogásról és annak meghatározó alapanyagáról. A kártyák használatát az teszi igazán interaktívvá, hogy találunk köztük egy joker lapot, aminek üresen hagyott hátoldalán a séfnek üzenhetünk.” – olvasható az octogon oldalán.

A világ legnagyobb design elismerését, a Red Dot Design Award – "piros pont" – díjat 1955 óta osztják ki. A díjat jelenleg három területen adományozzák: termékdesign, kommunikációs design és design koncepció. A résztvevők száma évről-évre fokozatosan növekszik. Idén Brands&Communication kategóriában összesen 8697-en pályáztak.


Forrás:

RED DOT DÍJAT KAPOTT A STUDIO NUR MENÜKÁRTYÁJA – octogon.hu – 2019. augusztus 29.

Kép forrása: https://www.red-dot.org/s