A szellemi tulajdon védelme
 

Lezárult az INPUT Program startup versenye

A A A    Nyomtatható verzió

Az INPUT Program egyedülálló kezdeményezése keretében országos önkéntes mentorhálózat épült ki. Célja, hogy komplex szolgáltatási portfóliója, szakértő kollégái és széles hazai és nemzetközi kapcsolati hálója révén hozzájáruljon a magyarországi IKT startup ökoszisztéma fejlődéséhez, ösztönözze új innovatív vállalkozások elindítását, elősegítse sikeres külpiaci szereplésüket.

A programban kiépülő országos mentorhálózat tagjai önkéntes alapon végzik tevékenységüket, fél éven át térítésmentes szolgáltatást biztosítanak képzést, mentorálást és üzletfejlesztést az IKT vállalkozások és ötletgazdák számára a sikeres nemzetközi piacra lépés érdekében. A szigorú feltételek alapján kiválasztott mentoroknak rendszeres képzéseken kell részt venniük annak érdekében, hogy szakmailag megalapozott és naprakész segítséget nyújthassanak mentoráltjaik ötleteinek megvalósításához.

Az INPUT Program első országos startup versenyére közel ötven csapat adta le jelentkezését. Közülük az elődöntőket követően öten jutottak be a fináléba: a gondolattal irányítható elektronikus vezérlőket, úgynevezett agy-gép interfész rendszereket fejlesztő Mindrove, az orvostanhallgatók számára oktatási alkalmazást fejlesztő Insimu, a Z generációt célzó pénzügyi alkalmazás, a BankZee, az oktatást kiterjesztett valósággal forradalmasító Innobie, valamint a Heatventors, amely hőakkumulátorok segítségével járul hozzá a hűtési rendszerek energiamegtakarításához.

A verseny első három helyezettje összesen mintegy 30 ezer dollár értékű nyereményben részesült.

 

Források:

Gondolattal irányítható vezérlővel nyert a Mindrove  – szon.hu – 2019. szeptember 12.

https://inputprogram.com/input-startup-competition/

Kép forrása: https://inputprogram.com/input-startup-competition/