A szellemi tulajdon védelme
 

TUDOK 2020

A A A    Nyomtatható verzió

A Kutató Diákok Mozgalma a 2019/20-as tanévben is meghirdeti a Tudományos Diákkörök XX. Kárpát-medencei Konferenciáját (TUDOK 2020). A konferenciára jelentkezni – témamegkötés nélkül – kizárólag saját, tudományos kutatásról szóló munkával lehet. Azok a diákok pályázhatnak, akik az érettségi bizonyítványukat 2019-ben szerezték, vagy 2019 után szerzik meg.

Jelentkezési határidő: 2019. november 5. éjfél.

A pályázattal kapcsolatos egyéb tudnivalók a  kutdiak.hu oldalán olvashatók.

 

Kutató Diákok Mozgalma

1996-ban egy olyan rendhagyó kezdeményezés indult el az országban, amely kiemelkedően tehetséges középiskolás diákok számára biztosít kutatási lehetőséget a legjobb hazai kutatóhelyeken. A diákokat a laboratóriumok, intézetek, műhelyek megtalálásában azóta egy könyv segíti, amely az ott dolgozó mentorok listáját tartalmazza.

A kutatás lehetőségének biztosítása mellett fórumot is teremtenek a kutató diákoknak munkájuk bemutatására. A tudományos élet minden „publikációs” módját igyekeznek ezáltal a diákok elé tárni. Három nagy versenyük van, közülük a legrégebbi a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciája, vagy ahogy többen is ismerik: a TUDOK. 

A versenyeken kívül számos közösségi program várja az érdeklődőket. Három tudományos tagozatuk (a Humán- és Társadalomtudományi, az Élet- és Környezettudományi és a Műszaki- és Reáltudományi) által közösen, illetve tagozatonként önállóan szervezett találkozók is színesítik a tanéveket.

KutMagazin néven önálló tudományos lapot is működtetnek, melynek célja, hogy a tudományokat közelebb hozza a középiskolásokhoz, szerethetővé és érthetővé tegye számukra. Az érdeklődők több rovat közül választhatnak. A rovatok minden cikkéhez lehet véleményt írni, elősegítve ezzel az olvasók és a szerzők kommunikációját.

Azok a tehetséges diákok, akik szeretnék kipróbálni magukat különböző témájú kutatásokban, azok előtt nyitva áll az ajtó, hogy csatlakozzanak a KutDiák  Mozgalomhoz. A lehetőség mindenki számára adott, a tagság feltétele az online rendszerben elvégzett regisztráció és az adott tárgyévre vonatkozó tagsági díj befizetése.

 

Forrás:

Tudományos Diákkörök XX. Kárpát-medencei Konferenciája- Felhívás – kutdiak.hu Kutató Diákok mozgalma – kutdiak.hu

Kép forrása: http://www.civilportal.rs/article_userfiles/files_2605/kutdiak.jpg