A szellemi tulajdon védelme
 

Újabb magyar formatervező munkáját ismertek el Red Dot Design díjjal

A A A    Nyomtatható verzió

A designvilág Oscar-díjaként emlegetett Red Dot Award: Design Concept verseny legmagasabb,  Best of Best díját idén a POIZO startup társalapító-tulajdonosa, a magyar Miklósi Ádám Slē szánkóterve nyerte el.

Miklósi Ádám díjnyertes termékéről az alábbiakat nyilatkozta: „a hajlított rétegelt lemezből készült Slē szakít a tradicionális, mindannyiunk fejében élő szánkó képével. Az anyaghasználat és az esztétika szempontjából egyaránt innovatív termék a skandináv bútorokra jellemző letisztult és minőségi megjelenést ötvözi a rétegelt lemez olyan kiváló fizikai tulajdonságaival, mint a kopásállóság, nedvességgel szembeni kiváló tűrőképesség és rugalmasság. A gyerek és felnőtt használatra egyaránt alkalmas szánkó a visszafelé döntött ülőlapnak köszönhetően kényelmes és biztonságos, a kettős íves konstrukció pedig az oldal és keresztirányban fellépő erők csökkentését teszi lehetővé egy stabil, de ugyanakkor rugalmas szerkezetként”.

A világ legnagyobb design elismerését, a Red Dot Design Award – "piros pont" – díjat 1955 óta osztják ki. A díjat jelenleg három területen adományozzák: termékdesign, kommunikációs design és design koncepció. A díjra pályázók száma évről-évre fokozatosan növekszik, az idén 48 országból 4218-an pályáztak. 

A POIZO startup társalapító-tulajdonosának nem ez az első elismerése, tavaly a vállalkozás mobil infra-fűtőteste nyerte el a nemzetközi „A' Design Award” elismerését.

 

Forrás:

Red Dot díjat nyert a magyar formatervező szánkóterve – forbes.hu – 2019. szeptember 25.

Kép forrása: https://www.red-dot.org/