A szellemi tulajdon védelme
 

Átadták az idei Magyar Formatervezési és Design Management díjakat

A A A    Nyomtatható verzió

Október 03-án a Hagyományok Házában átadták a 2019. évi Magyar Formatervezési és Design Management Díjakat. A korábbi évek hagyományát követve a díjátadó az idén is a Design Hét Budapest programsorozat egyik kiemelt eseménye volt. Az esemény hagyományosan a díjazottak és a kiemelt pályamunkákat felvonultató kiállítás megnyitója és ünnepe is egyben.

A programsorozat megnyitóján, csütörtökön este hirdették ki a legkiemelkedőbb teljesítményeket elismerő Magyar Formatervezési Díj (MFD) és a Design Management Díj (DMD) idei nyerteseit.

A Magyar Formatervezési Díj  40 éve a hazai formatervezés legrangosabb elismerése, melyet pályázat útján lehet elnyerni termék-, terv-, vizuális kommunikáció és diákmunka kategóriákban. A pályázat célja a kiemelt alkotások elismerése mellett a magyar formatervezési produktivitás bemutatása, propagálása, a nemzetközi piacorientáltság javítása.

A Design Management Díjat 2009 óta ugyancsak pályázat útján lehet elnyerni. Az elismerésre az a vállalkozás, vállalat vagy intézmény pályázhat, amelyik működésébe közvetlenül beépítette a design eszközeit.

Az elismertekről a Magyar Formatervezési Tanács honlapján megjelent katalógusokban lehet bővebben olvasni: 

https://www.sztnh.gov.hu/sites/default/files/mfd_2019_katalogus_final.pdf

https://www.sztnh.gov.hu/sites/default/files/dmd_katalogus_2019_online_final.pdf

A díjazottak és a legkiemelkedőbb pályázók munkáiból nyíló, ingyenes kiállítás október 19-ig tekinthető meg a Hagyományok Házában.

 

Átadták a Magyar Formatervezési Díjakat és a Design Management Díjat – MTI – 2019. október 3.

Kép forrása:  https://www.sztnh.gov.hu/hu/mft-landing-pages/mft