A szellemi tulajdon védelme
 

Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny

A A A    Nyomtatható verzió

A Magyar Innovációs Szövetség 29. alkalommal hirdeti meg az ifjúsági tudományos és innovációs tehetségkutató versenyét a 2019/2020-as tanévre az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Innovációs és Technológiai Minisztérium, az és az M5 csatorna támogatásával.

A 29. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyen egyénileg vagy kétfős csapatokban indulhatnak az 1999. október 1. és 2006. augusztus 31. között született fiatalok, akik még nem kezdeték meg felsőoktatási tanulmányaikat. A pályázaton részt vehetnek határon túli magyar fiatalok is, azonban az EU döntőre csak azok juthatnak, akik magyarországi iskolába járnak vagy kettős állampolgárok.

Pályázni lehet műszaki, természettudományi, környezetvédelmi, informatikai, valamint matematikai területről bármilyen innovatív alkotással, találmánnyal, kutató vagy fejlesztő, ill. tudományos munka eredményével. Továbbá lehet pályázni a National Instruments myDAQ nevű termékének újszerű, sehol máshol nem alkalmazott, használt vagy publikált mérési vagy adatgyűjtési eljárásának kidolgozásával, ill. konkrét gyakorlati feladatok megoldására irányuló alkalmazással is. A versenyen bármilyen egyéb versenyre vagy pályázatra készített pályamunkával, ill. műszaki alkotással is részt lehet venni.

A nyertesek – szakmai, tudományos továbbfejlődésük támogatására – egy éven keresztül havi 30, 20, illetve 10 ezer forint ösztöndíjban részesülnek, illetve a felsőoktatási intézmények döntése alapján 30 többletpontot is kaphatnak a felvételi eljárás során.

 A legjobb pályamunkát beadott határon túli pályázó a Magyar Innovációs Szövetség egyösszegű, 100 000 Ft-os ösztöndíját is megkapja.

A legjobb három pályázó lehetőséget kap 2020 szeptemberében, Salamancaban (Spanyolország), az Európai Unió által, 40 ország részvételével rendezendő európai döntőn való részvételre, ahol további értékes pénz- és különdíjakat lehet nyerni

A pályázatok első beadási határideje 2019. november 27-e, 15 óra.

Bővebb információk az alábbi két dokumentumban olvashatók:

A Magyar Innovációs Szövetség felhívása»
A versennyel kapcsolatos tájékoztató»

 

Forrás:

A 29. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny pályázati felhívása – sztnh.gov.hu – 2019. október 07.

Kép forrása: https://www.innovacio.hu/