A szellemi tulajdon védelme
 

Nekem Szól! Egészségértési Díj 2019

A A A    Nyomtatható verzió

Az egészséggel kapcsolatos tudás (egészségértés) érdekében tett fejlesztések az egészségügyi rendszer egy kiemelt kezdeményezése, melyek elismerésére az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete (AIPM) 2016-ban „Nekem Szól! Egészségértés Díj” címet alapított. Az AIPM célja, hogy a jelenleg is működő népegészségügyi célú vagy betegtájékoztató programok mellett még több helyi és országos kezdeményezés szülessen, mely a lakosság jobb egészségértését és egészségtudatos magatartását szolgálja. Vagyis minél többen képesek legyenek jobban eligazodni egészségügyi kérdésekben, tájékozódni az egészségügy rendszerében.

„Az egészségértés fejlesztése az egészségügy összes szereplője számára értékeket ad, mivel egy jobb egészségértésű egyén egészségesebben él, jobban betartja a kezelési előírásokat, kevesebb krónikus betegségben szenved és hosszabb egészségben eltöltött életre számíthat. Az egészségértés fejlesztése tehát nagyban hozzájárul az egészségügyi ellátás hatékonyságának, így a népegészségügyi mutatók javításához.” – olvasható a nekemszol.hu oldalán.

Az AIPM az idei évben is meghirdeti az Egészségértés Díj pályázatát, melyre természetes személyek és szervezetek egyaránt pályázhatnak (“Egészségügyi intézmények”, “Társadalmi szervezetek”, “Média” kategóriában) valamely általuk kezdeményezett vagy megvalósított, 2018. október 1. és 2019. Október 31. között Magyarországon futó vagy folyamatban lévő egészségértést támogató aktivitással.

A pályázatokat 2019. október 20-án éjfélig lehet benyújtani a nekemszol.hu oldalon olvasható részletes tájékoztatóban foglaltak szerint.

 

Forrás:

Díjazzuk az ország legjobb egészségértést fejlesztő programjait! – medicalonline.hu – 2019. október 07.

www.nekemszol.hu

Kép forrása: aipm.hu