A szellemi tulajdon védelme
 

Medistance – újszerű értékteremtés az egészségügy területén

A A A    Nyomtatható verzió

Új egészséggondozási szolgáltatás látott napvilágot Medistance néven azzal a céllal, hogy megtanítson mindenkit önmaga és egymás egészségéről a legmodernebb technológia segítségével gondolkodni és gondoskodni. Ehhez illeszkedik  innovatív távgondozási rendszer fejlesztésük, mely lehetővé teszi, hogy a hozzátartozók vagy a kezelőorvosok személyes jelenlét nélkül, az ország bármely pontjáról folyamatosan felügyelhessék az érintettek vérnyomás, vércukor, koleszterin, triglicerid, EKG értékeit.

Az innovatív szolgáltatás a mérésekre a hazai piacon már bizonyított OMRON MIT Elite Plus vérnyomásmérő és Multicare IN vércukorszintmérő eszközöket használja. A mért és összegyűjtött adatokat a Medistance mobil adattovábbító eszköz segítségével teszik elérhetővé webes felületen pár másodperc alatt, de csakis azok számára, akiknek a páciens korábban hozzáférést engedélyezett.

Az adatok továbbítására a Medistance GSM alapú mobil adatátvitelt használ, így az ország bármely pontjából, ahol mobil hálózat elérhető, a Medistance használható, akár még ott is, ahol a hagyományos vezetékes telefon és internet kapcsolat nem megoldható.

Az új fejlesztés több szempontból is hasznos: egyfelől kényelmes a páciens oldaláról, mivel nem kell elfáradnia az orvosi rendelőbe, másfelől megnyugtató, mivel a kezelőorvos távolról is értesülhet a változásokról és beavatkozhat, ha szükségét látja.

A magyar innováció most jelentős külföldi támogatást kapott,  az amerikai székhelyű Techwave értékesíti mostantól ügyfeleinek a Medistance rendszerét, így Nyugat-Európába, Észak-Amerikába, Indiába, de akár Ausztráliábais eljuthat a Medistance.

 

Források:

Medistance – https://medistance.hu/

Egy magyar fejlesztésű rendszerrel az orvos akár távolból is nyomon követheti páciense állapotát – szeretlekmagyarorszag.hu – 2019. október 08.

Kép forrása: https://medistance.hu/