A szellemi tulajdon védelme
 

Magyar fejlesztésű intelligens adatelemző rendszer segíti

A A A    Nyomtatható verzió

A seattle-i székhelyű Splash non-profit szervezet Ázsia és Afrika 8 országában, nagyrészt iskolákban, óvodákban, árvaházakban, kórházakban szolgáltat tiszta ivóvízet, valamint biztosít infrastruktúrát és edukációs tevékenységet a tisztálkodási szokásos megváltoztatásáért.

Nemrégiben digitális alapokra helyezte működését, azóta folyamatosan gyűjti és tárolja a különböző helyszínekre telepített berendezéseik adatait. Ezek, illetve egyéb más egészségügyi információk elérésére, elemzésére szükségük volt egy integrált, intelligens adattárház rendszerre, melyre a magyar Starschema szakértelme, majd innovatív szoftvere bizonyult a legmegfelelőbbnek.

A Starschema Kft. Magyarország vezető big data és business intelligence szolgáltatásokat nyújtó cége.

A Starschema rendszere sokrétű elemzőmunkát tesz lehetővé. Választ ad arra, hogy a telepített berendezések milyen hatékonysággal, milyen kihasználtsággal működnek, illetve jelzi a működési anomáliákat, és azt is, ha valahol sürgős beavatkozásra van szükség. Ezeken felül „részletes kimutatást ad arról, hogy hány gyerek iszik a kutakból, mennyien mosnak rendszeresen kezet, sőt, arról is, hogy ezt mennyire alaposan teszik. Emellett méri, milyen hatással van a szervezet munkája az iskolai hiányzásokra, a gyermekek egészségi állapotára és higiéniás szokásaik változására.” – olvasható a Forbes.hu oldalán.

A magyar cég teljesen ingyen segíti és támogatja az amerikai cég szakembereit. Nem először teszi ezt, korábban az ENSZ világélelemzési szervezete, a World Food Programme és az egészségügyi innovációkkal foglalkozó világszervezet, a PATH munkáját is pro-bono támogatta.

 

Forrás:

Magyar szoftver figyeli, hány gyerek mos kezet Ázsiában – forbes.hu – 2019. szeptember 23.

Kép forrása: https://starschema.com/