A szellemi tulajdon védelme
 

Magyar egyetemisták a nyertesei a Wizz Air légitársaság

A A A    Nyomtatható verzió

Egyetemi és főiskolai hallgatóknak hirdetett versenyt idén nyáron a Wizz Air Légiközlekedési Zrt.

Európa legzöldebb légitársasága címük megerősítése érdekében olyan kreatív, innovatív ötleteket bemutató pályázatokat vártak, amelyek beilleszthetők a légitársaság fenntarthatósági stratégiájába.

A meghirdetett versenyre 44 országból 220 csapat jelentkezett. A budapesti elődöntőre 24 csapat kapott meghívást, tagjai az alábbi országokból érkeztek: Magyarország, Ausztria, Dánia, az Egyesült Királyság, Hollandia, Lengyelország, Lettország, Svájc, Svédország és Szerbia.

A nyertes a Budapesti Corvinus Egyetem és a Közép-Európai Egyetem magyar diákjaiból álló csapat, a Goldsmith+ lett, egy egyszerűen kivitelezhető, ám mégis kreatív ötlettel. Ennek a lényege az volt, hogy a Wizz Air foglalási rendszere az utasoknak különféle környezetbarát megoldásokat ajánljon fel, amelyekkel a saját ökológiai lábnyomukat karbonsemlegessé tehetik. A csapat ötletének része volt egy környezetvédelmi alap elindítása és egy „Zöld Nagykövetek” elnevezésű, a környezetvédelem és környezettudatosság iránt elkötelezett utazóközönség felépítése is.

Az első helyezett ötletét a légitársaság meg is valósítja, díjazásképpen pedig egész éven át ingyen és korlátlanul utazhatnak a Wizz Air 152 úti célt és több mint 700 útvonalat felölelő hálózatukban.

A második és harmadik helyezett csapatok ingyenes retúr repülőjegyet kaptak a Wizz Air hálózatának egy általuk kiválasztott állomására.

 

Forrás:

 

Magyar siker a Wizz Air versenyén – mmonline.hu – 2019. október 29.

Kép forrása: https://twitter.com/wizzair/