A szellemi tulajdon védelme
 

Csak egy kattintás és kiderül a szarvasmarha testtömege

A A A    Nyomtatható verzió

A szarvasmarhák súlyának a pontos meghatározása mindezidáig kényes, stresszes eljárásnak bizonyult, de egy magyar innováció megoldást nyújthat rá.

A magyar Agroninja startup digitális szarvasmarha-mérleg fejlesztése biztonságos, gyors, pontos és költséghatékony mérést tesz lehetővé.

A mobiltelefonra fejlesztett alkalmazás, mely a Beefie nevet viseli, segít a gazdáknak, hogy könnyedén le tudják mérni az állatok súlyát. Ehhez mindössze az állatról egy 2-6 méter távolságból, okostelefonnal készített fotóra van szükség, melynek alapján a telefonra letöltött applikáció algoritmusa kiszámolja az állat súlyát. A mérési művelet elvégzéséhez, a fotó elkészítésétől az eredmény dokumentálásáig mindössze 20-30 másodpercre van szükség.

A Beefie digitális szarvasmarha mérlege Android 5.1+ rendszereken fut. Az alkalmazás általános használatához nem szükséges online kapcsolat. A bejelentkezés, a mérés, és az eredmények rögzítése offline, internet nélküli módban működik, így bármilyen területi adottságok esetén használható.

 

Forrás:

Okostelefonnal méri a marhák súlyát egy magyar fejlesztés – bama.hu – 2019. november 20.

Kép forrása:  https://agroninja.com/#/hello