A szellemi tulajdon védelme
 

MVM pályázat az energiatudatosság jegyében

A A A    Nyomtatható verzió

A Magyar Villamos Művek Zrt. már negyedik alkalommal hirdette meg innovációs pályázatát MVM Edisonstartupverseny néven. Céljuk, olyan feltalálói ötleteket felkarolása, melyek valós problémákra kínálnak kivitelezhető megoldásokat, illetve jelentős társadalmi és gazdasági hatás kiváltására is képesek. Az idei évben a jövő energetikáját meghatározó innovációkon kívül a jövő otthonaira, városaira, a digitális infrastruktúrára, illetve a pénzügyeket forradalmasító fintech megoldásokra vonatkozó újító ötletekkel is nevezhetnek a fejlesztők.

A pályázatra az országhatárokon belülről és kívülről is egyaránt várják a főiskolai/egyetemi hallgatók, magánszemélyek, kis- és középvállalkozások, startupok, spinoffok,  valamint egyéni vállalkozók nevezéseit.

A korábbi évekhez hasonlóan a február végéig beérkezett pályázatok első körös értékelése után továbbjutó nyolc csapat a második fordulót jelentő szakértői mentorprogramban vesz majd részt azért, hogy segítséget kapjanak ötletük továbbfejlesztésében, piacra vitelében.

Szakmai zsűri választja ki a legjobb három pályázatot. Az első három helyezett csapat három-, két-, illetve egymillió forint támogatást kap, mindhárom csapat részt vehet a Lisszabonban megrendezett Web Summit 2020 rendezvényen, illetve minden tag egyéves LinkedIn Premium Business -előfizetést is kap. A legjobbaknak emellett a későbbiekben esélye lehet egy, legfeljebb 50 millió forint értékű magvető befektetés elnyerésére az MVM Csoport inkubátor cége, a Smart Future Lab Zrt. részéről.

A pályázatokat 2020. február 29-ig várja az MVM Zrt.

A feltételek és tudnivalók a www.mvmedison.hu oldalon érhetők el.

 

Forrás:

Jó ötlet? Muti. –mvm.edison – 2020. január 06.
Kibővült kategóriákkal vár az MVM Edison-startupverseny , Szabadság, 2020. február 07,.7. oldal.

Kép forrása:  https://www.facebook.com/mvmedison