A szellemi tulajdon védelme
 

Magyar grafikus hölgy nyerte el a tipográfia Oscar-díját

A A A    Nyomtatható verzió

Farkas Anna grafikus két pályamunkájával nyerte el a grafikusok egyik legnevesebb díját, a szakmai körökben a tipográfia Oscarjának nevezett Type Directors Club (TDC) „Certificate of Typographic Excellence” címet.

Farkas Anna egyik nyertes pályamunkája a Lipcsei Könyvvásár magyar pavilonjának arculata, melyet közösen készített férjével és alkotótársával, Batisz Miklóssal. A másik elismert munkája az itthon még kevésbé ismert technikával – animált logotípia – készített logója, melyet az egy. magazin megrendelésére készített.

A grafikusnő elmondása szerint az új világtrend, hogy mozgó elemekkel dolgoznak a logón. Igaz ezzel a technikával még külföldön is csak elvétve lehet találkozni, de ennek az újdonságnak a továbbfejlesztése az egy. logója is, aminek a különlegességét az adja, hogy  minden karakter mindig ugyanaz, de folyamatosan változik, ezért mindig másképpen néz ki.

Farkas Anna munkáját már több díjjal (két Red Dot-díj és egy Ferenczy Noémi-díj) is elismerték melynek köszönhetően már nem csak idehaza, de külföldön is jól ismerik.

A TDC elismeréssel együtt jár, hogy a nyertes pályamunkáit egy nemzetközileg forgalmazott könyvbe nyomtatják, körbeviszik a világon és egy kiállítás keretein belül bemutatják Amerikától kezdve Európán át a keleti világban is.

Az egy. magazin számára készített mozgó logó változásait az alábbi linken elérhető kisfilmben lehet megtekinteni:

https://www.facebook.com/anagraphic/videos/801789443593772/

 

Forrás:

Magyar grafikus kapta a tipográfia Oscarját – papageno.hu – 2020. február 13.

Kép forrása:  https://www.octogon.hu/design/magyar-designer-kapta-a-tipografia-oscar-dijat/