A szellemi tulajdon védelme
 

A győri Graboplast speciális önfertőtlenítő padlója

A A A    Nyomtatható verzió

A Grabo Silver Knight névre keresztelt speciális padló az első olyan vinil padlóburkoló, amely vegyszerek használata nélkül tüntetni el a kórokozókat, biztonságosabb kórházi környeztet teremtve ezáltal. Fertőtlenítő hatását egyedülálló kettős védelmi rendszere biztosítja. Ezek egyike a nano-ezüst, amely elpusztítja a baktériumokat, kórokozókat, vírusokat, gombákat, illetve a nano-titándioxid, amely fotokatalizátorként funkcionálva bontja le a szerves anyagokat.  Elmondható, hogy a padlóburkolat antibakteriális hatása mindenféle vegyszer használata nélkül érhető el, így a baktériumok nem tudnak rezisztenssé válni, mint ahogyan azt teszik az antibiotikumokkal szemben. 

A Grabo Silver Knight öntisztító tulajdonsága következtében az egészségügyi intézmények takarítási ciklusai jelentősen meghosszabbodnak és a kevesebb tisztítószer használata mellett a padlóburkolatok is kevésbé használódnak el.

A Grabo plast speciális padlóját már több hazai és külföldi egészségügyi intézményben is alkalmazzák, használói pozitív tapasztalatokról számoltak be. A termék a chicagói Neocon szakkiállításon korábban innovációs nagydíjat nyert.

A koronavírus kapcsán az utóbbi hetekben folyamatosan nő a piaci érdeklődés a győri cég terméke iránt. A cég marketing és értékesítési vezérigazgatóhelyettese, Málik Zsolt elmondása szerint „termékük koronavírusteszten még nem esett át, de nem zárható ki, hogy arra is sor kerülhet”.

 

Források:

GYŐRI FEJLESZTÉSŰ padló- és falburkolat segítheti a kórokozók terjedésének megállítását – Győr+,2020. február 14. 5. oldal.

https://www.graboplast.com/

Kép forrása: https://www.graboplast.com/