A szellemi tulajdon védelme
 

Ujvári János diplomadíj-pályázat

A A A    Nyomtatható verzió

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) huszadik alkalommal meghirdette az Ujvári János diplomadíj-pályázatot a 2019/2020. tanév tavaszi félévére az alap- és mesterképzésben részt vevő hallgatók szellemitulajdon-védelmi tudásának bővítése érdekében.

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala kiemelt figyelmet fordít a társadalmi és gazdasági szereplők szellemitulajdon-védelmi kultúrájának ápolására. A hivatal számos, évtizedes múltra visszatekintő programot és kampányt szervez a felnövekvő generációk nevelésének támogatására. Ennek részeként évek óta együttműködik a legkiválóbb hazai felsőoktatási intézményekkel a szellemitulajdon-védelmi tárgyak oktatásának támogatásával, előadók képzésével.

A szellemitulajdon-védelmi tudatosságnövelő kezdeményezések részét képezi a felsőoktatási intézmények végzős hallgatói számára évről-évre meghirdetett diplomadíj-pályázat. A több mint tízéves múltra visszatekintő megmérettetés célja eredetileg az iparjogvédelmi tudatosság növelése volt, ezt később kiegészítették a szerzői jogi témával, így a program napjainkra a szellemitulajdon-védelem egészét felöleli.

A pályázat lényege, hogy a végzős hallgatók diplomamunkájuk témakörét szellemitulajdon-védelmi szempontból is megvizsgálják legalább 10 oldal terjedelemben, illetve olyan diplomamunka/szakdolgozattal nevezzenek, ami teljesen a szellemitulajdon-védelem valamely kiválasztott kérdésének van szentelve.

A hallgatók öt kategóriában nyújthatnak be munkákat:

· szabadalom/használatiminta-oltalom,
· védjegyoltalom,
· formatervezésiminta-oltalom,
· szerzői jog
· szellemitulajdon-védelem gazdasági szerepe.

A pályázat megírását az SZTNH szellemitulajdon-védelmi képzéssel és egyéni szakmai konzulens biztosításával támogatja, aki végigkíséri a hallgatót a dolgozat elkészítésén.

A pályázati szándék regisztrálásának határideje: 2020. április 30.
A diplomadíj-pályázat elkészítésének határideje: 2020. augusztus 31.

A pályázati kiírás itt letölthető.

További információk a pályázattal kapcsolatban a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala honlapján olvashatók.

 

Forrás:

Huszadik alkalommal indul az Ujvári diplomadij-pályázat – sztnh.gov.hu – 2020. március 19.
Kép forrása:  https://www.sztnh.gov.hu/hu