A szellemi tulajdon védelme
 

Digitális Élményközpont nyílt Debrecenben

A A A    Nyomtatható verzió

A tudományos utánpótlás egyik színtere a debreceni Agórában nyílt Digitális Élményközpont, melynek legfontosabb célja a digitalizáció és az informatikai pálya népszerűsítése a fiatalok körében.

Az élményközpont az alábbi öt területre fókuszál: robotika, kódolás, mikrokontrollerek és mikroszámítógépek, 3D alkotás, mobiltechnológia.

Az új, ingyenesen látogatható központ mintegy 350 négyzetméteren várja az érdeklődőket, akik az interaktív foglalkozások keretében megismerhetik a virtuális valóságot, a robotika és a robotprogramozás világát. Játszhatnak a legújabb humanoid robotokkal, és az okoseszközök segítségével közelebb kerülhetnek a digitalizáció világához.

Az oktatási intézményeknek a foglalkozásokra, tárlatvezetésekre előzetesen regisztrálniuk kell. Szombatonként – szintén ingyenesen – a családokat és 14 éven felüli egyéni látogatókat várja a központ, de ehhez is szükséges az előzetes jelentkezés.

Reisztrálni a Programozd a jövőd! weboldalon keresztül lehetséges.

 

Forrás:

ÚJ, INGYENESEN LÁTOGATHATÓ DIGITÁLIS ÉLMÉNYKÖZPONT NYÍLT DEBRECENBEN, AMELY A DIGITÉR DEBRECEN DIGITÁLIS ÉLMÉNYKÖZPONT NEVET VISELI – tudomanyplaza.hu – 2020. március 08.

Kép forrása: https://www.agoradebrecen.hu/