A szellemi tulajdon védelme
 

Pályázatot hirdetett az Agrárminisztérium

A A A    Nyomtatható verzió

Az Agrárminisztérium elmúlt napokban megjelent pályázatában 230 millió forint keretet határozott meg a hazai és a külhoni nemzeti értékek, hungarikumok népszerűsítésének támogatására.

A kiírás szerint a már működő helyi települési értéktárakkal együttműködésben települési, tájegységi értéktárak létrehozására, valamint a Kárpát-medencei hagyományos öltözet-kultúra továbbörökítésére egyszeri, vissza nem térítendő támogatás igényelhető.

A hazai és külhoni pályázóknak nyomtatott és elektronikus kiadványok, filmek készítésére, bemutatóterek kialakítására, rendezvények megvalósítására a pályázat kapcsán 1 millió és 4 millió forint közötti összeg nyerhető el.

Az értéktár létrehozás és működtetés területén tapasztalattal bíró szervezetek 500 ezer forinttól 2 millió forintig terjedő támogatást nyerhetnek el azok, akik az értéktárat még nem működtető szervezet számára át szeretnék adni tapasztalataikat értéktár létrehozásával és működtetésével, nemzeti értékek gyűjtésével, megismertetésével és népszerűsítésével kapcsolatban.

A „Hagyomány a divatban – viselet másként” célterületen a Kárpát-medence hagyományos öltözet-kultúrája, valamint népi kézműves értékeinek megőrzése, népszerűsítése, alkalmazása céljára a támogatás összege 250 ezer és 500 ezer forint közötti összeg lehet.

A pályázati adatlapot 2020. március 23-ától lehet elektronikusan kitölteni, illetve a mellékleteket feltölteni, de a pályázatok véglegesítésére, beküldésére csak 2020. június 1-je 8.00 órától 2020. július 1-je 23:59 percig van lehetőség.

Bővebben a pályázatról a „Pályázati felület” oldalon lehet olvasni:

https://palyazat.hungarikum.hu/index_main1.php?id=&valid=&id2=&valid2=

 

Forrás:

Hungarikumpályázat nyílt összesen 230 milliós kerettel – kormany.hu – 2020. március 26.

Kép forrása: https://palyazatmenedzser.hu/