A szellemi tulajdon védelme
 

A Puskás Aréna lett a győztese

A A A    Nyomtatható verzió

19 ország arénái közül választhatták ki a szavazók az év stadionját a stadiumdb.com által meghirdetett nemzetközi versenyen, melynek abszolút győztese a Puskás Aréna lett.

A portál beszámolója alapján a világ 107 országából 30 632 voks érkezett, ezek majdnem felét, közel 14 955 ezer szavazatot a budapesti stadion kapta. A budapesti létesítményre olyan országokból is érkeztek szavazatok, mint Indonézia, Argentína, Lengyelország, Nagy-Britannia, az Egyesült Államok és a Fülöp-szigetek.

A listára csak a tavaly átadott és legalább 10 ezer néző befogadására alkalmas arénák kerülhettek fel. 

A magyar stadionról a Wikipédia alapján:

A Puskás Aréna Magyarország legnagyobb befogadóképességű, sport- illetve zenei rendezvények lebonyolítására egyaránt alkalmas létesítménye, a magyar labdarúgó-válogatott elsődleges hazai pályája. Elődje a Puskás Ferenc Stadion (2002-ig Népstadion) volt, amelynél a labdarúgópályán milliméterre pontosan ugyanott volt a kezdőkör kialakítva, ahol az új játéktérnek a kezdőköre.  Az 1950-es évek elején épült „Népstadion” betonszerkezetét elbontották és ledarálták, a régi betonkatlan anyagát pedig beépítették az új stadion falaiba. A stadion gyepszőnyege a legmodernebb hibridtechnológiával készült műanyagszálakkal megerősített természetes fű, amely ellenállóbb, mint a sportpályák hagyományos fűszőnyege.

Az új Puskás Ferenc Stadiion vezető tervezője Skardelli György Ybl Miklós-díjas építész volt.

 

Forrás:

A Puskás Aréna lett az év stadionja - octogon.hu – 2020. március 24.

Kép forrása: https://hu.wikipedia.org/wiki/Pusk%C3%A1s_Ar%C3%A9na