A szellemi tulajdon védelme
 

Hetedszer adták át a Nők a Tudományban Kiválósági Díjat

A A A    Nyomtatható verzió

Hetedszer adták át a Nők a Tudományban Kiválósági Díjat, idén a csillagászat, a matematika és a fizika területén dolgozó kutatónők kaptak elismerést.

Az alábbi három tudós nő vehette át az elismerést:

csillagászat kategóriában díjazott Kóspál ÁgnesCsillagászati és Földtudományi Kutatóközpont tudományos tanácsadójaként dolgozik. A matematikai tudományok tématerületen elismert Novák-Gselmann EszterDebre­ceni Egyetem Analízis Tanszékének egyetemi docense. A fizikai tudományok kategóriában kitüntetett Némethné Pethes IldikóWigner Fizikai Kutatóközpont Szilárdtestfizikai és Optikai Intézetének tudományos munkatársa.

Nők a Tudományban Egyesület 2013-ban alapította a Nők a Tudományban Kiválósági Díjat. Az elismerést évről évre olyan fiatal kutatónők kapják, akik kiemelkedő teljesítményt mutatnak fel szakterületükön, aktív részesei a magyar tudományos életnek, emellett készek részt vállalni a természettudományos és műszaki pályák népszerűsítéséből a fiatal lányok körében, ezáltal inspirálva környezetüket.

A díjak odaítéléséről a Nők a Tudományban Egyesület és a Magyar Tudományos Akadémia által felállított tudományos szakmai bizottság dönt.

 

Forrás:

Tudós nőket díjaztak - innoteka.hu – 2020. április 03.

Kép forrása:  http://nokatud.hu/