A szellemi tulajdon védelme
 

Rangos díjjal jutalmazták Horváth Esztert jegesmedvékről készült fotójáért

A A A    Nyomtatható verzió

Az idei World Press Photo versenyre 24 ország 4300 fotósa nevezett, több mint 80 ezer felvétellel.

Horváth Eszter az Északi-sarkvidéken kíváncsi jegesmedvékről készült fotójáért érdemelte ki a világ legnagyobb presztizsű fotópályázatának egyedi kategóriában megítélt díját. Díjnyertes felvételén egy jegesmedve és kölyke vizsgálgatja kíváncsian a Polarstern kutatói által a jégtáblára kihelyezett berendezést.

Horváth Eszter 2015 óta foglalkozik a sarki térségek, különösen a Jeges-tenger fotózásával. Fotói már több neves lapban is megjelentek, így például a National Geographic magazinban, a The New York Times és The Wall Street Journal napilapokban, a Time hetilapban és a GEO Magazine-ban.

A díjnyertes fotó az alábbi linken megtekinthető:
https://www.worldpressphoto.org/collection/photo/2020/39621/1/Esther-Horvath

A World Press Photo olyan, 1955-ben alapított globális platform, amely megbízható vizuális újságírás és történetmesélés útján kapcsolja össze a sajtófotó műfaját a közönséggel. Éves pályázatuk a világ legrangosabb fotópályázatává nőtte ki magát, és sikeres világméretű kiállítási programjuk révén évente több millió embernek közvetítik a világ fontos eseményeit. Ezrek jelentkeznek a mindent eldöntő versenyre, majd összességében több mint négymillióan nézik meg a fényképekből készült vándorkiállítást.

Az idei év és a korábbi év díjazottjainak fotói elérhetők a worldpressphoto weboldalán.

 

Forrás:

Magyar siker a World Press Photo 2020 versenyen – magyarnemzet.hu – 2020. április 14.

Kép forrása:  https://www.digitalhungary.hu/