A szellemi tulajdon védelme
 

Okosasztal - közösségi finanszírozással vinné sikerre egy magyar startup

A A A    Nyomtatható verzió

Smart Oneés Phantom1 néven fejlesztett alkalmazásvezérelt intelligens, egészségmegőrző asztalokat egy magyar startup, az AiT.

Az egyedi asztalok ülő és álló munkára egyaránt használhatók, ugyanis a hidraulikus mozgató mechanikával ellátott bútorok magassága okostelefonos applikáción keresztül vezérelhetők. Ebben még nincs semmi rendkívüli, hiszen korábban is léteztek már ehhez hasonló termékek.

De akkor miben különlegesek? Például abban, hogy maga az asztal figyeli az ülésen eltöltött időt, és jelzi, mikor jött el az idő felkelni és folytatni az állást. Ezen felül rendelkezik szén-monoxid érzékelős szenzorral is, mely tájékoztat a helyiség levegőminőségéről és arról, hogy mikor kell szellőztetni. Van még beépített fitnesz modulja is, ami személyre szabott tornagyakorlatokat állít össze.

Elmondhatjuk, hogy nem egy általános íróasztalról van szó, de akinek mindez nem lenne elég az élvezheti az asztal olyan további intelligens funkcióit is, mint például az ergonómikus lábtartó, környezeti led világítás, telefonon keresztül elektronikusan vezérelhető biztonsági fiók, bluetooth kapcsolat és bluetooth prémium hangszórórendszer, vezeték nélküli töltő, integrált kábelvezetés, fűtött üvegfelület és az aromaterápiás párologtató.

Az AiT egészségmegőrző okos asztalaival két nappal ezelőtt kezdett egy 30 napos közösségi finanszírozási kampányba az Indiegogón. Sikerük óriási, mivel a kitűzött tízezer dollár finanszírozási célt már most 1089%-ra teljesítették.

 

Források:

http://aitdesks.com/

Indiegogo.com

Hatalmasat robbantott Indiegogón a magyar okosasztal – index.hu– 2020. április 22.

 

Kép forrása:  http://aitdesks.com/