A szellemi tulajdon védelme
 

A szellemi tulajdon világnapja – 2020. április 26.

A A A    Nyomtatható verzió

Minden évben április 26-án van a Szellemi Tulajdon Világnapja, melynek megünneplését a Szellemi Tulajdon Világszervezete (WIPO) 2000 októberében határozta el. Különösen jelentős szerepet töltenek be a szellemi tulajdonjogok és iparjogok a gazdasági életben, a Világnapnapnak az a célja, hogy minél többen megismerjék – a sokszor a háttérben húzódó – szellemi tulajdon kitüntetett szerepét a gazdasági, kulturális és társadalmi fejlődésben egyaránt.

Ezen a napon ünneplik a világ társadalmi fejlődéséhez és a haladáshoz meghatározó módon hozzájáruló műszaki alkotókat, feltalálókat és művészeket, valamint azokat az intézményeket és szakembereket, akik kiemelt gondossággal foglalkoznak a szellemi javakkal.

A Szellemi Tulajdon Világszervezete (WIPO) idén az innovációt - és az azt támogató szellemi tulajdonjogokat - a zöld jövő létrehozására irányuló erőfeszítések középpontjába helyezi.

Idei kampányában a zöld jövő építésére, a zöld gazdaság támogatására hívja fel a figyelmet a nemzetközi szervezet. Szerintük az emberekben megvan a kollektív bölcsesség, találékonyság és kreativitás, hogy új, hatékonyabb módszereket dolgozzanak ki a zöld jövő megépítésére.

Francis Gurry, a WIPO főigazgatójának video üzenete az alábbi linken megtekinthető:

https://www.wipo.int/multimedia-video/en/IP_day/2020/dgmessage.webm

 

Forrás:

A Szellemi Tulajdon Világnapja 2020 - Innováció a zöld jövőért – wipo.int – 2020. április 26.

Kép forrása:  https://www.wipo.int/portal/en/