A szellemi tulajdon védelme
 

Túlélési kisokos – Elsősegély startupok és kisvállalkozások számára

A A A    Nyomtatható verzió

Hiteles szereplők közreműködésével indít  élő stream formájában videósorozatot április 28-án 19.00 órától a Design Terminál  Facebook oldalán a vírus okozta gazdasági válság hatására nehéz helyzetbe került startupok és kisvállalkozások túlélésének, újrakezdésének támogatására.  Ehhez tudást, információt és ötleteket biztosít, hiteles és tapasztalt vállalkozók közreműködésével

„A nyitó adásban Pistyur Veronika, az Oktogon Ventures alapítója, Lakatos Dávid, a Formlabs termékfejlesztési vezetője és Várdy Zoltán, a TV2 volt vezérigazgatója, a Design Terminal főtanácsadója nyújtanak startup elsősegélyt abban a kérdésben, hogyan tudnak talpon maradni az induló vállalkozások a válság alatt.

A kkv-k újratervezésekor lényeges szempont, mit lehet kezdeni a válsággal járó bizonytalansággal. Ebben próbálja majd eligazítani a második rész nézőit Tomán Szabina, a Toman Lifestyle alapítója, Sziller Olivér, a MyConcept alapítója és a Design Terminal mentora, valamint Berényi Benjamin, a PénTech alapítója.

A harmadik adásban, mely a sokatmondó „Gladiátor a küzdőtéren” címet kapta, a cégalapítók kerülnek középpontba. Susánszky Ádám, a Zing Burger, Horváth Dorka, a BOOKR Kids és Perényi András, a Webshippy alapítói fogalmazzák meg, hogyan befolyásolja a válság az ő szerepüket.

Az egyik legizgalmasabb kérdés a jelenlegi helyzetben, hogy miként alakul a globalizációs trend és a világgazdaság a vírus után. Ezzel a diskurzussal zárul a Design Terminal online sorozata. Fehér Gyula, az Oktogon Ventures és a Ustream alapítója, Dr. Cséfalvay Zoltán volt OECD nagykövet, Böszörményi-Nagy Gergely, a Design Terminal vezetője keresik a választ a kérdésekre.” – olvasható a startuponline.hu oldalán.

Az első részt további három követi majd: április 30-án, május 5-én és 7-én, ugyancsak 19.00 órától.

Állandó műsorvezetőként Gundel Takács Gábor koordinálja majd a beszélgetéseket, az online bekapcsolódó közönség pedig kérdezni is tud a műsor résztvevőitől.

 

Forrás:

Színvonalasnak ígérkeznek a Design Terminal kisokos videói – startuponline.hu – 2020. április 21.

Kép forrása:  https://www.facebook.com/pg/designterminal/photos/?tab=albums