A szellemi tulajdon védelme
 

COVIDEA ötlet- és startupverseny

A A A    Nyomtatható verzió

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szakpolitikai támogatásával ötlet- és startup versenyt hirdet minden olyan ötletre, megoldásra, ami a jelenlegi nehéz járványügyi, egészségügyi és társadalmi helyzetben szakterülettől függetlenül segíthet a felmerülő új kihívások enyhítésében.

A pályázatokat ÖTLET és PROJEKT kategóriákban várják.

A pályázat preferált területei:

A fertőzések lassítását szolgáló megoldások; a gyógyítást és az egészségügyi ellátás szervezését támogató megoldások; a rizikócsoportokba tartozók helyzetének könnyítését szolgáló megoldások; a lakosság ellátását könnyítő megoldások; a társadalmi érintkezés hiányából és bezártságból eredő problémákon enyhítő megoldások; az innovatív javaslatok az állami erőforrások, szolgáltatások hatékonyabb igénybevételére a járvány hatásainak csökkentésében, a lakosság problémáinak enyhítésében; illetve minden olyan egyéb megoldás, amely a jelenlegi helyzetben kimutatható és mérhető társadalmi hasznossággal bír.

Jelentkezés határideje: 2020. május 7. 24:00 óra

A beérkező ötletek és projektek értékelése két fázisban történik. Lesz egy előszűrés, ahol kiválasztják a döntőbe jutó ötleteket és projekteket, majd ezt követi a döntő. Az ötletükkel és projektjükkel döntőbe jutó pályázók az értesítés kézhezvétele után 3 perces bemutatkozó videót küldenek, amely alapján az innovációs ökoszisztéma 5 nívós szakértője két fő szempont alapján – megvalósíthatóság és társadalmi hasznosság - elvégzi azok értékelését.

A pályázati felhívásról ennél részletesebben az NKFIH weboldalán  lehet tájékozódni

 

Forrás:

COVIDEA ötlet- és startup verseny – nkfih.gov.hu – 2020. április 23.

Kép forrása:  https://nkfih.gov.hu/palyazoknak