A szellemi tulajdon védelme
 

„Legyünk kreatívak hulladékból” címmel írt ki ötletpályázatot

A A A    Nyomtatható verzió

2000 októbere óta a Szellemi Tulajdon Világszervezete (WIPO) kezdeményezésére minden évben április 26-án ünnepeljük világszerte a Szellemi Tulajdon Világnapját.

Ezen a napon ünneplik a világ társadalmi fejlődéséhez és a haladáshoz meghatározó módon hozzájáruló műszaki alkotókat, feltalálókat és művészeket, valamint azokat az intézményeket és szakembereket, akik kiemelt gondossággal foglalkoznak a szellemi javakkal.

A WIPO idei kampányában a zöld jövő építésére, a zöld gazdaság támogatására hívja fel a figyelmet.

A Világnaphoz kapcsolódóan az Innovációs és Technológiai Minisztérium ötletpályázatot írt ki „Legyünk kreatívak hulladékból” címmel. A pályázatra olyan pályamunkák beérkezését várják, melyek előremutatóak, innovatívak, valamint felkeltik a figyelmet a hulladék alapanyagként való kezelésére.

A kiírás megfogalmazása szerint fontos célkitűzés, hogy az alkotások bemutassák, hogy másként is lehet gondolni a rendeltetését már betöltött anyagokra, így ennek következtében új alkotások alapanyagaként szolgálhatnak.

A pályázati feltételek szerint a tenderre célcsoport megkötése nélkül, bárki küldhet be pályaművet, továbbá egy pályázó több pályamunkával is részt vehet

A pályázat beküldésének határideje: 2020. június 1. (hétfő).

Az első három helyezettet díjazzák, nyereményük 100.000, 70.000, illetve 50.000.-Ft értékű vásárlási utalvány.

A pályázati kiírásról bővebben ide kattintva  lehet olvasni.

 

Forrás:

Hulladékból készült alkotásokat várnak az ITM újabb fenntarthatósági pályázatán - kormany.hu -2020. április 28.

Kép forrása: kormany.hu