A szellemi tulajdon védelme
 

Egy eddig ismeretlen megközelítésre épül egy amerikai magyar kutató

A A A    Nyomtatható verzió

Baranyi Lajos Amerikában élő magyar kutató az eddigiektől teljesen eltérő megközelítését választotta a Covid-19 elleni szer megtalálásához. A biológus-immunológus professzor szerint a szervezetre a vírusfertőzés által kiváltott túlzott immunreakció az úgynevezett citokinvihar és a nyomában kialakuló súlyos tüdőgyulladás jelenti az igazi veszélyt. Tehát az igazi probléma, amivel szembe kell néznünk az a vírus okozta abnormálisan erős immunválasz a szervezettől, amit főként az idősek és a krónikus betegek szervezetében a fertőzés kivált.

A szervezet tulajdonképpen elveszíti az irányítást a védekező mechanizmus (immunrendszer) felett, emiatt légzési elégtelenség és/vagy a bakteriális felülfertőződés következtében szeptikus sokk alakul ki a szervezetben. Ez általános gyulladással jár, amit a gyulladásos fehérjék fokozott termelése, az úgynevezett citokinvihar kísér.

A professzor forradalmi megoldása a citokinvihar kontrollálása. „Elmondása szerint, az utóbbi húsz évben már szisztematikusan kereste a citokinvihar gyenge pontjait. Ezeket végül sikerült beazonosítania, majd aktív peptideket, vagyis fehérjemolekulákat fejlesztenie ellenük. Ezek nem toxikusak, nincs mérgező bomlástermékük sem, nem halmozódnak fel a szervezetben, pár óra alatt elbomlanak. Ez pedig azt jelenti, hogy nem kompromittálják az immunrendszert, az továbbra is aktív marad, csak a túlaktiválódását fojtják le. Fontos tulajdonságuk még, hogy miután vírusfüggetlenek, nem tud kialakulni velük szemben rezisztencia.”- olvasható a magyarnemzet oldalán.

Baranyi Lajos ezek alapján egy kombinált terápiát fejlesztett ki. A kezelés egy öt napig tartó infúziós vagy bolus (nagy dózisú) injekciós terápia, ami a labor- és állatkísérletekben egyértelműen hatékonynak bizonyult. Ezen eredményeknek köszönhetően a magyar biológus-immunológus  egészen biztos abban, hogy az általa kidolgozott kombinált terápia hatékonyságát a klinikai vizsgálatok is igazolják majd.

 

Forrás:

Világszenzáció lehet az új, életmentő magyar terápia -magyarnemzet – 2020. május 06.

Kép forrása:  https://www.statnews.com/