A szellemi tulajdon védelme
 

Az általános biztonságérzethez járul hozzá két új magyar innováció

A A A    Nyomtatható verzió

ThermoVir® néven okoshőmérőt készített egy magyar fejlesztőcsapat. A kézi lázmérő kiváltására megalkotott készülék lényege, hogy emberi beavatkozás nélkül, érintésmentesen, öt másodperc alatt, egytized fok pontossággal mutatja ki a felhasználó testhőmérsékletét. Igény esetén még azt is ellenőrzi, hogy visel-e maszkot az illető. Ha nem találja megfelelőnek az eredményt, akkor azt egyből jelzi is a szerkezet.

A fejlesztők szerint a ThermoVir a beléptetőrendszereknél jól használható, mivel hosszú távú védelmet kínál az olyan munkatársak általi fertőzések elleni is, akik nem számolnak annak következményével, mivel jár, ha csak egyszer is influenzával mennek dolgozni.

A másik magyar innováció a Mondisplay Visitor Management, melynek jelenléte ugyancsak a biztonságérzetet szolgálja. A rendszer beépítésével elkerülhető a túlzsúfoltság, ugyanis bizonyos létszám felett automatikusan bezár a fotocella.

Az eredetileg interaktív tartalmak, akciók és termékek vagy akár közérdekű információk mozgóképes megjelenítésére alkalmas monbox-ot, azzal a céllal fejlesztették tovább, hogy a koronavírus-járvány tetőzését követő létszámszabályozó óvintézkedések megtételét is objektíven ellenőrizhetővé tegye. A rendszer a 9-12 óra közötti időszakban képes figyelmeztetni a 65 év alattiakat, hogy nem mehetnek be az üzletbe.

A Mondisplay Visitor Management marketing célú adatbázis építésére is lehetőséget ad. Például adott napszakokra jellemző célközönség számára releváns reklámok futhatnak.

 

Forrás:

Magyar fejlesztések fognak össze a normális mindennapokért – onbrands.hu – 2020. május 06.

Kép forrása:  onbrands.hu